Bericht van de directie, de formatie juli 2021

Nog twee weken te gaan en dan wordt het schooljaar 2022-2021 afgesloten. Vanmorgen hebben we aan de leerlingen verteld wie volgend jaar hun leerkracht wordt. In dit bericht informeren wij u over de formatie van volgend schooljaar.

Bericht van de directie, de formatie juli 2021

Beste ouders en verzorgers,

Nog twee weken te gaan en dan wordt het schooljaar 2022-2021 afgesloten. Vanmorgen hebben we aan de leerlingen verteld wie volgend jaar hun leerkracht wordt. In dit bericht informeren wij u over de formatie van volgend schooljaar. 

 

Nieuwe schooljaar en de bezetting van de groepen

Groep 1/2A Bas van Dam

Groep 1/2B Annette Boere (ma, di, wo) en Marieke van der Veen (do, vr)

Groep 1/2C Priscilla Klein (ma, di, wo) en Cathrien van Beresteijn (do, vr)

Groep 1/2D Leonie Vocking (ma, di) en Desiree Manssen (wo, do, vr)

Groep 3A Johan Wesdorp (ma, di) en Judith Verhagen (wo, do, vr)

Groep 3B Heleen van der Laan (ma, di, wo, vr) en Mieke Peters (do)

Groep 4A Dionne Stolwijk 

Groep 4B Daniëlle Waardenburg

Groep 5A Twan van den Burg

Groep 5B André de Vette

Groep 6A Marieke Beurskens

Groep 6B Jan van der Meer

Groep 7A Jane Schenk (ma, do, vr) en Jelle Kroeze (di, wo) 

Groep 7B Lara Sitton

Groep 8A Yvonne Docter (ma, di) en Laura Boskamp (wo, do vr)

Groep 8B Jelle Kroeze (ma) en Kimberly Baartman (di, wo, do, vr)

 

Zij-instroomleerkrachten

Vorig schooljaar is Leonie Vocking bij ons gestart in het zij-instroomtraject. Zij vervolgt dit traject en op donderdag is zij om de week samen met Desiree Manssen in groep 1/2D.

Myrte Hoes is in april als zij-instroomleerkracht gestart in groep 4B Bij Dionne Stolwijk. Zij kwam van een andere school. Myrte vervolgt haar opleiding in groep 4A en zij is er op maandag, dinsdag en donderdag. 

We verwelkomen Laura de Kroo. Zij start per 1 augustus met het zij-instroomtraject in groep 7A bij Jane Schenk en Jelle Kroeze. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

 

Leerkrachten in opleiding (LIO)

Saskia Koole start met haar LIO stage in groep 4B bij Danielle van Waardenburg. Zij is het hele schooljaar op maandag en dinsdag aanwezig.

Levi Lansbergen gaat ook een LIO stage doen. Hij komt op maandag en dinsdag in groep 7B bij Lara Sitton.

 

Afscheid nemen

Op woensdag 14 juli gaan we met het team afscheid nemen van Jeannette Berghuis. Zij heeft negen jaar als intern begeleider op de Bergse Zonnebloem gewerkt. Een bijzonder feitje is dat Jeannette haar schoolcarrière zelfs op de Bergse Zonnebloem is gestart door 24 jaar geleden tijdelijk als invaller te hebben gewerkt. We vinden het enorm jammer dat Jeannette onze school en stichting BOOR gaat verlaten. Ze heeft elders een nieuwe uitdaging gevonden en we wensen haar daar veel geluk en werkplezier toe. 

 

Interne begeleiders

Bianca Wessel is dit schooljaar als intern begeleider gestart. Zij zal zich komend schooljaar vooral richten op de leerjaren 3, 4 en 5. Bianca werkt op dinsdag en donderdag.

Caroline Plomp blijft als intern begeleider in de groepen 1/2 werken en zij zal zij ook de groepen 6, 7 en 8 gaan ondersteunen. Caroline werkt 4 dagen. Een van haar werkdagen zal Caroline onderzoek doen. Zij doet een primoraat voor Stichting BOOR   

Laura Boskamp wordt voor 1 dag als intern begeleider aan Caroline gekoppeld voor de groepen 8. 

 

Gym en muziek

Dyon Blom geeft gymles aan de leerlingen van de groepen 1/2. René van der Neut aan de leerlingen van de groepen 3 t/m 8.

Mariska de Waay blijft nog een half jaar als muziekdocent werken. Zij gaat per 1 januari met pensioen. Johan Wesdorp gaat op de vrijdagen muziekles geven. De leerlingen krijgen twee keer per jaar een blok van 8 weken muziekles van hem. 

 

GroeiLAP

Nikki van Lieshout zal het komend schooljaar weer met leerlingen die iets anders nodig hebben buiten de klas werken. Leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn of leerlingen die om een andere reden iets extra’s kunnen gebruiken gaan in kleine groepjes aan projecten werken. Nikki is twee dagen per week op school. 

 

Leerkrachten zonder groep

Cathrien van Beresteijn, Marieke van der Veen, Johan Wesdorp en Yvonne Docter zijn een dag per week vrijgeroosterd. Zij worden komend schooljaar onder andere ingezet ter ondersteuning van leerlingen. 

Laura Benneheij is tot de kerstvakantie afwezig. Zij is nu met zwangerschapsverlof. 

 

Onderwijsassistent

Shanta Kasapovic gaat volgend schooljaar haar werkzaamheden als onderwijsassistent hervatten. 

 

Administratie

Jacquie Grevelink gaat door als administratief medewerker. Haar werkdagen zijn maandag en woensdag.

 

Conciërge

Arend van den Bosch werkt vier dagen als conciërge.  Anneke den Toom zien we ook volgend schooljaar terug als vrijwilliger. 

 

Teamcoördinatoren

Danielle Waardenburg en Marieke van der Veen zijn teamcoördinatoren. We zijn in maart 2021 gestart met het werken met teams in plaats van drie bouwen. We vinden het belangrijk dat we bouwdoorbrekend met elkaar samenwerken.

 

Reken- en taalspecialist

Lara Sitton is dit schooljaar benoemt als rekenspecialist en Dionne Stolwijk is de taalspecialist geworden. Zij gaan allebei een opleiding tot reken- of taalspecialist volgen. 

 

ICT-coördinator

Jelle Kroeze is de ICT-coördinator

 

Directie

Rosanne Bakker werkt volgend schooljaar 3,5 dag per week en Ellen Dijkstra is vijf dagen per week op school.

 

Nieuwe collega

Jasmijn Nollens start in augustus als onderwijsassistent op De Bergse Zonnebloem. Zij heeft de afgelopen twee jaar haar stage bij ons gedaan. Eerst in een groep 1/2 en dit schooljaar in groep 3A. We zijn enthousiast dat wij Jasmijn een baan kunnen aanbieden. Zij zal in de leerjaren 1/2 en 3 worden ingezet. 

 

KWT

Volgend schooljaar zien we de leerkrachten die de kunstlessen verzorgen terug. 

Ruth Lamboo en Brit Rooswinkel (beeldend)

Mira Wiersma (dans en skaten)

Dyon Blom (judo)

 

We nemen afscheid van Anne Vera Langenberg. Zij gaf theaterlessen. We zijn nog op zoek naar een 

theaterdocent. 

 

Kennismakingsmoment

Maandag 12 juli gaan de leerlingen ‘s middags kennis maken met de nieuwe leerkracht.

 

Hartelijke groet,

Rosanne Bakker en Ellen Dijkstra