Bericht van de directie, juli 2021

Korte terug blik. Nog drie dagen en het schooljaar 2020-2021 is voorbij! In september 2020 zijn we het schooljaar 2020-2021 anders gestart dan andere jaren. Ouders mochten niet meer de school in. De eerste weken ontvingen we de leerlingen op het schoolplein. Al snel bleek dat ook de jongste leerlingen zeer zelfstandig en zelfredzaam zijn en liepen ook zij met rugzak op naar binnen. Zwaaien bij het raam en de schooldag kon starten.

Bericht van de directie, juli 2021

Beste ouders/verzorgers,

Korte terugblik op een bijzonder jaar

Nog drie dagen en het schooljaar 2020-2021 is voorbij! In september 2020 zijn we het schooljaar 2020-2021 anders gestart dan andere jaren. Ouders mochten niet meer de school in. De eerste weken ontvingen we de leerlingen op het schoolplein. Al snel bleek dat ook de jongste leerlingen zeer zelfstandig en zelfredzaam zijn en liepen ook zij met rugzak op naar binnen. Zwaaien bij het raam en de schooldag kon starten. 

In december sloeg de schrik toe. We hadden het niet verwacht maar van de een op de andere dag moest de school sluiten. Gelukkig hebben we met elkaar nog kunnen genieten van een vervroegd kerstontbijt.  

De lockdown duurde tot eind februari. Van de eerste lockdown hadden we veel geleerd. Van ZOOM was afscheid genomen en Teams deed zijn intreden. In maart werden de CITO toetsen verlaat afgenomen. We bleven in bubbels lesgeven. Af en toe ging er een groep voor meerdere dagen in quarantaine, wat weer thuisonderwijs met zich meebracht.

Na de meivakantie waren er twee sportdag. Het weer zat mee. De sponsorloop zonder ouders om de kinderen aan te moedigen. Juni kwam in zicht en de spanning liep op. Mogen de leerlingen van de groepen 7 & 8 op schoolkamp? Een paar dagen voor vertrek kwam groen licht. Opgelucht haalden we adem. De draaiboeken lagen klaar. De envelopjes met het kampgeld stroomden binnen en maandag 7 juni zwaaiden we de bussen uit. Vier dagen volop zon en heel veel pret. Het schoolreisje ging gelukkig ook door. In de bus op naar Avifauna en het Archeon. 

Nog een hoogtepunt was het honkbal toernooi in juni georganiseerd door de ouders van de sportcommissie. Op 8 juli volgde nog een Hip Hop cursus. Voor de school werd de hele dag gedanst. De organisatie was weer in handen van de sportcommissie en het schoolfonds zorgde voor de financiën. 

De laatste twee weken

Musical groep 8A & 8B en uitreiking van rapport 

Donderdag 8 juli hebben de leerlingen van de groepen 8 opgetreden in theater de Buurvrouw. Wat was het fijn om de kinderen live op het podium te zien stralen. De twee groepen 8 hebben samen een zelfgeschreven musical geïnspireerd op de musical Grease uitgevoerd. Het publiek was wild enthousiast en terecht! De rollen Danny en Sandy werden met veel bravour gespeeld. Juf An, meester Arend, meester René, juf Rosanne en juf Ellen kwamen ook voor in het stuk. Hilarisch hoe zij werden gespeeld. Het slotlied van de leerlingen ontroerde iedereen.  

Maandag was het officiële afscheid van de leerlingen met ouders in het speellokaal. De avond werd geopend met een toast op de leerlingen en de leerkrachten. Daarna kreeg elk kind een persoonlijk woord van een van de juffen. Het slotlied werd nog een keer gezongen. 

En toen namen de ouders alvast afscheid van de Bergse Zonnebloem

De leerlingen van groep 8 zwaaien we woensdag echt uit. Vandaag hebben zij nog een sportief uitje in het Kralingse klimbos gehad en woensdag komen zij voor de laatste keer op school voor het slotfeest.

Opbrengst sponsorloop 2021

De leerlingen hebben dit jaar tijdens de sponsorloop het recordbedrag van € 11.140,24 opgehaald. De leerlingenraad heeft ervoor gekozen dat de helft van de opbrengst naar het goede doel KIKA gaat. Bij de start van het nieuwe jaar zullen leerlingen uit de leerlingenraad een symbolisch cheque van € 5.570,12overhandigen aan een vrijwilliger van KIKA.

De andere helft van het sponsorloopgeld zou worden ingezet voor het schoolplein. Vorig schooljaar is de sponsorloop niet door gegaan. Toen was het doel een klaslokaal voor de Nyodemaschool in Gambia. In september gaan leerlingen van de leerlingenraad en de directie de MR het voorstel doen om de andere helft van opbrengst te geven aan deze school. https://gambianyodema.nl/ 

De leerlingenraad en de directie zijn al zeer blij dat de opbrengst (een bedrag van € 7.844) van eerdere sponsorlopen naar het John de Wolf Court is gegaan. Dit court wordt maandag 26 juli op het schoolplein geplaatst. De feestelijke opening zal in september zijn.  

Tot slot

Het was een bewogen jaar. We kijken positief naar het komende jaar. Eén ding hebben we geleerd. We kunnen snel reageren op bijzondere situaties. Het team van de Bergse Zonnebloem is flexibel.  We helpen elkaar waar het kan. Samen zorgen wij voor onze leerlingen. We kijken nu uit naar een welverdiende vakantie  

We wensen u een fijne zomer toe en zien elkaar weer op maandag 30 augustus.

Een vakantiegroet,

Team Bergse Zonnebloem en 

Rosanne Bakker en Ellen Dijkstra